Energie en intuïtie

Door het werken met energie leer je om vanuit intuïtie te creëren en te communiceren.

Intuïtie is zomaar vanzelf weten. Je “weet” iets op een andere manier dan door te analyseren, te overwegen of te overzien. Gevoel en intuïtie zijn niet hetzelfde. Intuïtie werkt als een extra zintuig. Je neemt waar in een ander perspectief. Met intuïtie gebruik je meer van je mogelijkheden.

Intuïtie ontwikkel je door te oefenen. In deze ontwikkeling maak je steeds opnieuw keuzes. Hierdoor creëer je meer en meer je eigen bestaan.

Intuïtieve communicatie met jezelf en anderen
Je fysieke lichaam is omgeven door een energieveld. Dit energieveld is een verzameling van gegevens over je gezondheid en over je staat van zijn. Je energieveld is één geheel met je fysieke lichaam. En met je gevoelens. De emoties die je ervaart laten zich zien in de energie. Een inbreuk op je energiesysteem voelt oncomfortabel. Een langdurige inbreuk op je energiesysteem maakt je ziek. Een aanhoudende verstoring veroorzaakt spanning, verwarring en verlies van vertrouwen. Met energiewerk kijk je zonder oordeel hiernaar.

In je energieruimte zijn er soms ideeën en meningen van anderen waarvan je eigenlijk weet dat ze niet kloppen. Maar toch ben je ze gaan geloven. Omdat je ooit als kind afhankelijk was. Of omdat er niet voldoende veiligheid voor je was. Zo heb je je eigen ruimte en je eigen intuïtief weten voor een deel opgegeven. Deze denkbeelden belemmeren je creativiteit. Ze gaan ten koste van je gevoel van eigenwaarde. Met energiewerk word je je bewust van je eigen ruimte. En je leert dat je een neutrale ruimte kan ervaren tussen jou en de ander.

Het energieveld om je heen is een dynamisch geheel. Er is een constante beweging. In deze energiestroom druk je jezelf alsmaar uit in wie je bent en wat je aan het leren bent. Door bewust je energie te laten stromen, ben je steeds meer aanwezig. Je leven krijgt steeds meer kleur en betekenis. Alles wat je meemaakt, is een krachtige impuls tot vernieuwing en verandering.

Het verleden is onveranderlijk, maar jij hebt de vrijheid om jouw eigen weg hierin te gaan. Jij hebt de vrijheid om te groeien en jouw eigen leven vorm te geven. Juist jouw mogelijkheid om te steeds te kiezen geeft je geluk en vertrouwen.