Healing

Healing (letterlijk: heling, genezing) is het laten doorstromen van energie. Tijdens een healing wordt heldere energie in jezelf geactiveerd. Dat helpt je om blokkades op te heffen. Door vastgezette energie los te laten verander je iets in jezelf. Je maakt ruimte voor een nieuwe ervaring. En voor het realiseren van je persoonlijke levensdoel.

Een healing is een uitnodiging om los te laten wat niet meer bij je past.

Een healing bij Praktijk Levens-kracht ontvang je terwijl gewoon op een stoel zit. Af en toe leg ik mijn handen op je schouders om je lichaam te gronden, d.w.z. met de aarde te verbinden. Verder is er geen fysieke aanraking.

Hoe werkt een healing?
Bij een healing wordt de verbinding met je eigen heldere en vitale energie versterkt. Energie laat zich vaak zien in een kleur. In een healing begeleid ik de heldere, genezende energie van jouzelf naar de plekken waar energie vastzit. Van binnenuit maak je hierdoor contact met jouw intuïtief weten over veiligheid en vertrouwen in jezelf. Dit werkt door op je gemoed en op je gezondheid.

Allereerst help ik je te gronden. Gronden is het ervaren van jouw eigen energetische verbinding met de aarde. Je ervaart dit als rust, als "thuiskomen in jezelf".

Je verbinding met de kosmos krijgt aandacht. In deze verbinding kun je je levensdoel ervaren. Je ervaart dat jouw zijn hier op aarde, met alle ups en downs, een plek heeft in het grote geheel.

Veel aandacht besteed ik aan het energieveld om je heen. Dit energieveld wordt ook wel aura genoemd. Het is een verzameling van informatie over wie je bent, over je gezondheid en hoe je jezelf uitdrukt in het leven. Met name in de rand van je aura zit veel informatie over hoe je communiceert met anderen. Hoeveel invloed heeft de energie van een ander op jou? Hoe afhankelijk ben je hiervan? Wat wil je hierin veranderen? Hoe wil je duidelijk maken welke ruimte je nodig hebt? In een healing creëer je, vanuit genegenheid voor jezelf en vanuit genegenheid voor de ander, ruimte in je energieveld.

Loslaten en opvullen
Een healing is een natuurlijke afwisseling van loslaten en opvullen. Misschien wil je een oude angst loslaten. En wil je jezelf daarna opvullen met jouw eigen weten over basisveiligheid. Het gaat over loslaten van oude energie, oude verbindingen. Het in respect en genegenheid beëindigen van een "verlopen" contract. Opruimen en schoon schip maken.
Na het opruimen besteed ik veel aandacht aan het opvullen met eigen, vitale energie. Deze energie laat zich aan mij vaak zien als een heldere kleur. Jouw wezen geeft aan waar deze energie vandaan komt. Je vult je met informatie en intuïtief weten over jezelf en over je eigen groei.

Tijdens een healing communiceer ik vanuit mijn wezen met jouw wezen. Een communicatie zonder woorden, via intuïtie en vertrouwen. In deze communicatie wordt duidelijk wat jij op dit moment nodig hebt. De healing kan zich toespitsen op een bepaald thema. Of op een bepaald deel van je lichaam. In je energiesysteem zijn verschillende centra die jouw energie verbinden met een bepaalde lichaamsfunctie. Deze centra worden vaak chakra's genoemd. Door in de healing op één van de chakra's te focussen wordt een specifieke klacht behandeld.

In combinatie met een reading ben je jezelf meer bewust van de verandering die de healing teweegbrengt.

Special healing
Ben je bekend met energie en intuïtie of heb je al vaker een healing gehad? Dan is healing op een specifiek thema mogelijk. Door mijn werk als healer en reader heb ik veel ervaring met vragen over relaties, werk, man-zijn, vrouw-zijn, bestaans- en geboorterecht. Een special healing kan je ontvangen in combinatie met een reading of een kort gesprek. Het kan zijn dat een ziekte of een situatie rond leven en dood grote betekenis voor je heeft. In een special healing richt ik mijn aandacht op bijvoorbeeld familieverbinding, vorige levens, je astrale lichaam of je hormoonhuishouding. In een special healing is ook aandacht voor de verbinding met jouw eigen hogere zijn.