Voor wie?

Soms is er een gebeurtenis in je leven die je aangrijpt. Vaak blijkt na enige tijd pas hoe geraakt je bent. Je bent meer uit evenwicht dan je zou willen. Soms gaat het om een plotselinge verandering in je leven, je relatie of je baan. Misschien de geboorte van een kind. Soms gaat het om een ernstige ziekte of het overlijden van iemand die je goed kent.

Ook kan een kleine aanleiding je van streek brengen. Die ene opmerking die zich in je vastbijt. Of de kritiek die je zo aangrijpt dat je danig van slag bent. Je bent diep teleurgesteld en geschokt in je vertrouwen. Hoe kan het toch zijn dat je hier zo verward over bent?
Je voelt van binnenuit dat er meer aan de hand is. Dat er een onderliggend patroon is dat in de weg zit. In sociaal en psychologisch opzicht zijn je moeilijkheden niet altijd verklaarbaar. Als een bepaald patroon zich blijft herhalen, is dit een aanwijzing voor een meer fundamentele oorzaak.

In het energiewerk zijn pijn en ongemak onderdeel van jouw hele leven. Blokkades in je levensenergie kunnen voortkomen uit de situatie waarin je bent opgegroeid. De verbinding met je ouders, met je familie zijn onderdeel van je leven. Soms ben je hierin minder vrij dan je zou willen. De onbewuste herinneringen van vroeger bepalen vaak hoe we ons gedragen en hoe we ons leven ervaren. Zo ook kunnen er onbewuste herinneringen zijn uit een nog verder verleden. We zijn ons vaak niet bewust van energie uit vorige levens. Of misschien is er verbinding met iemand van vroeger. Misschien ben je nog “in gesprek” met iemand die overleden is. Het gaat niet om goed of fout. Het gaat erom of je hierin vrij en onbelemmerd bent. Kenmerkend voor energiewerk is dat je in respect en in genegenheid voor jezelf naar de dieperliggende oorzaken van onvrijheid in je leven kijkt.

Door een healing in Praktijk Levens-kracht wordt de communicatie vanuit je eigen heldere en vitale energie versterkt. Je wordt gestimuleerd om de energie die je onvrij maakt los te laten. Hierdoor verander je iets in jezelf. Je maakt ruimte voor een nieuwe ervaring. En voor het realiseren van je persoonlijke levensdoel.

In een reading word je gezien in je totale zijn. Omdat de communicatie neutraal en open is, ervaar je de valkuilen van je leven met mededogen en zonder oordeel. Door de heldere communicatie in jezelf kun je oude patronen loslaten. Je energie gaat als vanzelf vrij en beweeglijk stromen. Door de beweging vallen puzzelstukjes in elkaar. Je ervaart jezelf als heel en compleet.

Ook gezondheidsklachten veranderen met een healing of een reading. Als het energiesysteem langere tijd verstoord is, kan zich dat uiten in lichamelijke klachten.

Voel je je verzwakt, uitgeput,
heb je weinig energie, voel je je futloos,
voel je je angstig, ben je gespannen,
zie je overal als een berg tegenop,
ben je overgevoelig, prikkelbaar,
heb je concentratieproblemen,
raak je snel verward?

Deze klachten zijn een aanwijzing dat het energiesysteem niet in balans is. Je klachten zijn een signaal. Heb je te veel energie van een ander in je ruimte toegelaten? Of heb je te veel van jezelf “weggegeven”? Misschien heb je hierin een patroon ontwikkeld. Misschien ben je al van jongs af aan verantwoordelijk voor iets. En past dit intussen niet meer bij je.

Van binnenuit groeit de impuls om te veranderen. Het niet volgen van die impuls veroorzaakt je klacht. Een healing is een natuurlijke afwisseling van loslaten en opvullen. Een healing werkt door op je gezondheid en je gemoedsrust. De energiebehandeling is niet gericht op het opheffen van het symptoom. Je klacht is een uiting van onbalans in je energie. In een healing wordt dit evenwicht op een dieper niveau hersteld.

Lichamelijke en mentale oorzaken gaan altijd samen. Het is goed om je klacht ook met een arts te bespreken.